Blog

Makró polimer szálerősítés: CONCRIX ES

Mészáros Dávid
Makró polimer szálerősítés: CONCRIX ES

A polimer makroszál erősítésű beton a szálerősítésű betonoknak egy olyan fajtája, amelynél a friss betonhoz makroszálakat adnak hozzá a szilárdság és a töréssel szembeni ellenállás javítása érdekében.
A makroszálak hosszú és merev szálak, amelyeket a beton keverékébe kevernek. 
Ezek általában kb. fél milliméter átmérőjű szálak.



A makroszálak hozzáadása növelheti a beton szerkezeti szilárdságát és stabilitását. Az erős és merev makroszálak megakadályozhatják a repedések kialakulását és terjedését a betonban. Amikor a beton terhelésnek van kitéve, a makroszálak az energiaeloszlást is javítják, csökkentve a repedések méretét és terjedését,  valamint javítva a beton teljesítményét. A makroszál beton számos alkalmazási területen használható, jellemzően az acélbetétek, hegeszett háló helyettesítésére. Ez a technológia különösen hasznos olyan területeken, ahol nagy igénybevételnek van kitéve a beton, például járműforgalom, nehéz tehergépjárművek közlekedése vagy erős dinamikus terhelések.


Alkalmazásával többnyire elmarad az acélbetétek szerelése és különösen a szerelés költsége. 
Fontos azonban megjegyezni, hogy a makroszál beton megfelelő tervezést és alkalmazást igényel. A megfelelő szálhossz, szálsűrűség és betonkeverék kiválasztása, valamint a megfelelő adalékszerek alkalmazása kulcsfontosságú a kívánt tulajdonságok eléréséhez. 

Mint minden betontechnológiánál, a megfelelő szakértői tanácsadás és tervezés elengedhetetlen a makroszál beton alkalmazása során, hogy biztosítsák a kívánt teljesítményt és tartósságot!



Szálhossz: 50 mm
Kiszerelés: 10 kg/karton, 3 kg/zsák
Adagolás: 2,5-7 kg/m3

Pontos adagolás függ az igénybevételtől és a betonkonstrukciótól.



A termékadatlapot itt éri el.